Hej alla!

Fredag igen och utanför lyser solen, förhoppningsvis under hela helgen.☀

I Tisdags var det källkritikens dag varpå vi fokuserade extra inom det under svenskan och So:n, vi såg bland annat UR:s program Är det sant?. Diskuterade varför, hur och när ska man vara källkritisk?

I Svenskan började vi i torsdags bekanta oss med genren berättade text. Vi har tillsammans läst olika berättelser. Analyserat, gått igenom berättarstrukturen, och fyllt i tankekartor för varje berättelse. Nästa vecka kommer vi fortsätta med samma tema. Vi kommer t ex leta och ta ut sambandsord och adjektiv ur texterna vi läst.

So:n är vi ingång med ”vårt samhälle”och kommer fortsätta med det under nästa vecka. Prata gärna hemma också om vad ett samhälle är, hur ser vårt samhälle ut, vad bygger ett samhälle på?

Bilder från dagens svenska lektion med Anna och Moa

NO:n lärde vi oss om luft och vad den innehåller. På laborationstimmen fick vi reda på att luft väger 1,3g/liter samt att det behövs syre för att något ska brinna. Pascal och Magdeburg dök också upp.

Matematiken övade vi på att förklara hur man räknar ut en multiplikation med två tiotal som faktorer. Detta gjorde elverna i grupp för presenteras som en ”tutorial” med appen ”explain everything”

Viktigt nästa vecka (12)

Måndag 19/3 Studiedag. LOV. Skolan stängd

Tisdag 20/3 Idrott🎽 Läsläxa in📚

Onsdag 21/3Stängningsfritids

Torsdag 22/3 Idrott🎽 + 

Engelska: kunna läsa och förstå kap 8 Who’s who? 

Fredag 24/3

Trevlig helg önska Moa och Jonas😊


Prenumerera på nya blogginlägg