Hej alla!

Solen skiner och det är fredag igen! Vi har haft en bra vecka med mycket roligt arbete. Tyvärr har väldigt många elever varit hemma sjuka, så vi får se till att försöka jobba i kapp nästa. Troligen behöver flera  få lite hemarbete med bl a faktatexten. Först vill jag gå igenom.

Under veckan har nästan alla forskat klart om sina djur. Det kommer skrivas om så många spännande. Bl a 🐳🐊🐈🐎🦌🐆🐼🐯🦁 Vi använder mest webbsidan ne.se – enkel eller lång text – för att hitta så bra fakta som möjligt. Därefter skriver vi stödord i appen Simple mind. Nu är de flesta i gång med och skriver faktatext för fulla muggar. Uppgiften ligger i Google classroom om någon vill gå in och kika.

Idag vikade jag på SO:n och vi samlade alla våra tips runt vår blivande vikingaby i en tankekarta. Sedan tittade vi på två superfina youtubeklipp på två killar som byggt varsin vikingaby i Minecraft. Lyckan stod sen högt i tak när eleverna själva fick börja skapa sin egen vikingavärld! Efter sportlovet kommer vi använda dessa byar för att skriva vikingaberättelser på svenskan. Det blir kul!

Runstenstillverkning med meddelanden i runskrift!

På onsdag åker vi till Historiska museet på Narvavägen. Spännande! Vi kommer få en guidad visning om vikingarna samt gå omkring lite själva. Vi missar en plus-konferens men tar igen en kort dag (12-dag) veckan därpå, ons 21/2. Vi samlas i klassrummet kl 8.00 och slutar senst kl 14.00. En lunch-matsäck behövs. Det går bra att ta med en fikagrej  (en bulle, en muffins el dyl) men inget godis och ingen läsk.

Nästa vecka, v 7:

mån 12/2 ID, 🎽Läsjournalen lämnas in.📚

tis 13/2 Läsläxa, kap 7-8, sid 57-66. 📚 (Läsförståelsefrågor att svara på, i Classroom på lektion.)

ons 14/2 Utflykt till Historiska museet. Matsäck. Se ovan.

tor 15/2

fre 16/2 SO-begrepp. so-begreppen, läxa här

vecka 8: 12-dag på onsdag 21/2. 

Önskar er alla en härlig helg, kanske ute i solen och vinterkylan.❄❄☀☀

//Anna

 

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg