Hej,

En vecka där många av oss i årskurslaget varit sjuka eller behövt vabba. Bara Anna har varit här hela veckan. Tyvärr har det också varit lite mer konflikter mellan olika elever på rasterna denna vecka, kanske delvis p.g.a. ovanstående.

Vi har hunnit med det mesta av det vi planerat och nästa vecka ska vi börja skriva faktatexter i svenskan. En rekommendation kommer att vara att skriva om ett djur men den som tror att den klarar det kan även skriva om något annat.Vi ska börja bygga våra vikingabyar i Minecraft på So:n och vi ska börja skriva våra texter om ”My hobbies” på engelskan.

I No:n har klassen nu flera gånger varit i kemisalen och labbat. Många tycker att det är väldigt spännande!

Vi har upptäckt ett nytt webbverktyg till projektorn med timer, ritfunktion m.m. som verkar bra:

Läxa i svenska finns här.

Läxa i engelska finns här.

På tisdag fm kommer också två rektorer från Halmstad hit till klassen på studiebesök för att se hur vi jobbar med digitalisering och IKT. Då är det också ”Surfa lugnt” dagen där några av mina gamla elever som nu går i 8F på Östra grundskolan är i final till ”Surfa lugnt” priset. Vi kommer att diskutera kring detta den dagen, mer info finns här. Jag rekommenderar att man diskuterar kring dessa frågor hemma också.

Trevlig helg!

/Joel


Prenumerera på nya blogginlägg