Hej kära ni!

Ett par hjärtat i snön från mig. Någon på skolan backade extra snyggt i veckan!

Nu behöver vi alla helg. Det var en rörig vecka på många vis. Vi var halverad styrka i lag 4 ett par dagar och Jonas har varit hemma sen i tisdags. Jag behövde täcka upp och fixa i de andra klasserna mer än i min egen så 4A har haft vikarie även för mig. Men det är roligt att se att de klarar det mestadels mycket bra, tack vare sin goda arbetsmoral och att de är så bra lärkompisar.

Nu sitter jag snart på tåget hem till lilla mamma. Det var så klart inte helt snyggt eller proffsigt  att jag ställde in en lektion och en engångsgrej. Tack för er förståelse och för gulliga mail.

I svenska laddar vi nu för att börja skriva faktatext. Nu har vi läst några texter, klippt och klistrat om vargen för att få syn på strukturen. Nästa vecka samlar vi först på de tips/kännetecken vi lärt oss runt genren, tittar på fler färdiga faktatexter och skriver därefter en gemensam text. Sedan skriver var och en individuellt. Då bottnar vi! Parallellt i svenska läser vi spännande Nidstången, bok nr 1 i den långa serien Pax. Den är så välskriven, både enormt verklighetstrogen och med flera glimtar fantasy. Läsläxa till tisdag.

Idag var Joel åter och fortsatte sin omtyckta berättelse om vikingabyn! Så kul och så enkelt att förflytta sig långt bak i historien.

Så längtar vi efter Jonas och riktig matte och no. I tisdags, just innan febern slog till, labbade 4A iallafall med Jonas runt ytspänning med vattendroppar genom pipett. Be era barn berätta!

Nästa vecka, v 6: 

mån 5/2 🎽 Läsjournalen lämnas in 📚

tis 6/2 Läsläxa i Nidstången, sid 43-56. Ta med två viktiga händelser att berätta om.

ons 7/2 🎽

tor 8/2

fre 9/2 Engelska 🇬🇧🇺🇸🇨🇦: Hobbies, fritidsintressen. 1) plugga in uttrycken i ing-form. 2) träna att stava dem. Vi använder dem och skriver text i skolan. Plugga här Quizlet – hobbies

Ha en riktigt fin helg! 🍀🍧😊

//Anna

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg